Runö Backes Samfällighetsförening
 
 
 
Välkommen

Välkommen till Runö Backes Samfällighetsförening i Åkersberga

 

 

 

 

Runö Backes Samfällighetsförening har adressen Runöbacken och Strömfallsvägen i Åkersberga. Föreningen omfattar 110 radhuslägenheter som var färdigställda 1987. Området är mycket barnvänligt och ligger naturskönt med närhet både till Åkers kanal och skogsområden.

 
Informationsmöte
 

VÄLKOMNA

till informationsmöte för

medlemmar i

Runö Backes Samfällighetsförening

Plats: Gulfinken

Agenda:

Förutom att välja sekreterare och justerare för protokollet kommer vi att informera om styrelsens arbete (förklarar nog varför det har varit tyst från oss). Vi kommer att ta upp vikitig information som ni ska ta med er inför stämman i Maj. Några punkter:

Garagen

Styrelsearbetet/utöka styrelsen

Underhåll/snöröjning/sommaren

Budgett och Bokslut

hemsidan

bra och dåliga nyheter och mkt mer

och våra pärmar för den som vill titta på fakturor ect.

Väl mött

Styrelsen

Vi har fått höra klagomål på oss i styrelsen på omvägar, att det ena med det andra inte är ok. Gör oss en tjänst och kom till mötet, maila oss eller prata med oss om dina synpunkter. Ska det bara gå som rykten i området så har vi aldrig en chans att åtgärda det. Vi tar gärna emot negativ kritik så vi kan få en samfällighet som alla känner sig nöjda med.

 
Ved
 
Nyheter

 
Runöbladet 6
 
Nyheter

Runöbladet 6

Efter önskemål så går vi ut med information om hämtning av grovsopor. Hämtningen sker i höst den 4 oktober enligt nedan.

Strömfallsvägen. 3, parkeringen vid Prisett 18.35–18.55

Runöbacken 152, vändplanen 19.00-19.20

Runöbacken 32, parkeringen 19.50–20.10 30

Hämtningen sker med hjälp av bilar varför det är viktigt att vi håller tiderna. Lämningen av soporna gör vi själva.

OBS1! vi kan alltså inte gå ut dagen innan och lämna sopor tex vi garagen och hoppas att någon annan löser problemet.

Obs 2! Ansvaret för hämtningen är kommunal, samfälligheten har inget med denna hämtning att göra

 
Runöbladet 5 2011
 
Nyheter

Runöbladet 5 2011

Här kommer första Runöbladet efter sommaren!

Vi börjar med att hälsa alla medlemmar välkomna till ett informationsmöte den 11 oktober 19.00 i Gulfinken

På dagordningen bla:

  • Ekonomi

  • Underhållsplan

  • Budget/avgift

  • Medskick inför stämman eller andra frågor som medlemmarna vill att styrelsen tittar lite extra på

Den 22 oktober så kör vi höstens städdag med start kl 10.00 till denna dag kommer separat information. Men fundera gärna på vad ni tycker borde göras och ta upp det på informationsmötet så kan vi säkert lösa det.

Ni som har valt autogiro när det gäller betalning av avgift/vatten drabbades av en extra kostnad på 20:- i exp.avgift. det var fel och kommer att åtgärdas

2011-09-26

Med vänlig hälsning

Styrelsen

Gm/ Roger Grönroos

 
Runöbladet 1 2011
 
Nyheter

Runöbladet Nr 1 2011

Redovisning av frågor från informationsmötet den 29 september

  • Överskott från Brf Runö Backe, där hänvisar vi till det brev från Erik Sköldeberg som alla fick i början av februari

  • Försäkring vid olycka med traktorn, frågan är löst i och med avtalet med LÅKAB gällande snöröjning. Dessutom tittar styrelsen på olika försäkringslösningar i samband med tecknande av medlemskap i Villaägarföreningen

  • Investeringar, vad får styrelsen ta beslut om...
 
Vattenmätaravläsning
 
Nyheter

Dags för den årliga vattenmätaravläsningen

Den 1 mars 2011 är det återigen dags att läsa av vattenmätaren. Vet man med sig att ingen är hemma den aktuella dagen, bör man läsa av mätaren innan man lämnar hemmet (det bör ju inte förbrukas något vatten i ett tomt hus), eller be någon granne hjälpa till. Skriv av samtliga siffror (även nollor), så undviker vi förhoppningsvis missförstånd. Justering kommer sedan att göras på kommande faktura. De som gjort av med mindre vatten än schablon, får tillbaka pengar och de som gjort av med mer får alltså betala för det extra förbrukade vattnet.

Det är mycket viktigt att alla lämnar in uppgifter. I år kommer vi att göra hembesök hos de som inte lämnat in. Då detta är något vi helst slipper, så hoppas vi att alla verkligen tar detta på allvar.

Blanketter för avläsningen kommer att delas ut i samtliga brevlådor under helgen, men den finns även här för nedladdning. Klicka här för att ladda ned blanketten! Blanketten är i PDF-format och kräver en PDF-läsare, t.ex. Adobe Reader X eller Foxit Reader 4.

Lämna den ifyllda blanketten i brevlådan, Runöbacken 140, senast den 11/3, 2011. Det går även bra att skicka uppgifterna via e-post till: vatten@runobacke.se.

Med vänliga hälsningar
Styrelsen

 
Infokväll
 
Nyheter

 
Runöbladet nr 4 2010
 
Nyheter

 TomteRunöbladet nr 4 2010

Styrelsen vill börja med att önska alla medlemmar en God jul och ett gott nytt år

Som säkert ingen har undgått att lägga märke till så har föreningen en ny traktor till hjälp för att klara snöröjningen. Vi har tecknat ett leasingavtal på 5 år till en kostnad av 4940:-/månad.

Vi har även avtalat med Kenneth Andersson boende på Runö Backe att sköta snöröjningen. Styrelsen vill här passa på att tacka Kenneth för det jobb han redan gjort, vi har fått in massor med positiva omdömen om hans sätt att sköta snöröjningen.

Samarbetet med Peter Andersson som har skött snöröjningen har avslutat per den 15 november.

När det gäller likvidationen så har jag varit i kontakt med Erik Sköldeberg, han kommer att skicka medlemmarna ett informationsbrev under januari. När det gäller det kapital som finns kvar när likvidationen är klar, så kommer dessa att betalas ut till medlemmarna. Inga mer pengar kommer alltså att överföras till samfälligheten

Styrelsen har tecknat ett nytt kontrakt när det gäller ekonomiförvaltningen med Kenneth Eliasson för 2011, till oförändrat pris.

En fråga som har dykt upp under sena hösten är belysningen runt våra garage, den har syrelsen fört upp på sin aktivitetslista, och kommer under 2011 att titta på frågan. 

När det gäller frågan om garagedörrarnas säkerhet så tror vi att vi har hittat en lösning som kommer att fungera, den frågan kommer styrelsen att ta tag i när värmen återkommer. Här vi vill vi tacka Tomas Holmstedt boende på Runö Backe för tipset.

När det gäller ekonomin så ligger föreningen + 127 982:- gentemot budget per den sista september

Styrelsen ämnar kalla till ett nytt informationsmöte under första kvartalet, för att avrapportera resten av punkterna och frågorna som kom upp på höstens informationsmöte, men även för att lyssna in funderingar inför stämman 2011

Som vi informerade om i höstas så kommer samfälligheten att införa ett system med fakturor istället för avier, fakturorna för januari har ni troligtvis fått idag. Vi har flyttat fram förfallodatum en vecka, med tanke på att en del medlemmar kan vara bortresta. Vi återkommer under januari med ett erbjudande om autogiro

Styrelsen vill påminna att eluttagen i våra garage är till för motorvärmare/kupévärmare och inget annat, vi har fått in klagomål om säkringar som brinner stup i kvarten. Om inte bättring sker så avser styrelsen att besikta samtliga garage för att bilda sig en uppfattning om användandet.

Och till sist så hoppas vi att alla får jättemånga julklappar i år o då hårda paket förstås. Men glöm inte att platta ihop kartongerna så mycket det går, det blir så mycket billigare sophämtningsavgifter då.

Med vänlig hälsning styrelsen genom Roger Grönroos

 

                                            Gran

 
Runöbladet nr 3 2010
 
Nyheter

Runöbladet nr 3 2010

Härmed inbjuds Runö Backe Samfällighetsförenings medlemmar till ett Informationsmöte den 29 september kl.19.00 i Gulfinken.

På dagordningen:

·         Ekonomi dagsläget

·         Investeringsbehov/underhållsbehov

·         Finansiering

·            Egeninsatser

 

 

Vi bjuder också in till höstens städdag lördagen den 16 oktober med start kl. 10.00, närmare information kommer på anslagstavlorna

 

Grovavfallsinlämning med direktavlämning kommer att ske tisdagen den 5 oktober enligt följande:

Strömfallsvägen 3, parkeringen vid Prisett                   18.35 – 18.55

Runöbacken 152, vändplanen                                        19.00 – 19.20

Runöbacken 32, parkeringen                                         19.50 – 20.10

 

Så här går det till

Vid tiderna som står angivna kommer kommunens renhållningsfordon att stå placerade på de hämtplatser som finns angivna för din gatuadress. Tre bilar kommer att finnas på plats för att ta emot brännbart avfall, icke brännbart avfall respektive skrymmande elavfall.

Har du inte möjlighet att hinna i tid till den plats som är närmast din bostad går det bra att lämna vid ett senare stopp under samma kväll.

För vidare information, se:
www.osteraker.se, Miljö och hälsa, Miljökalender 2010 del 2


Vi vill också slå ett slag för kräftskivan på lördag. Än finns det några platser kvar!

 

Styrelsen 2010-09-14

                                            gm/ Roger Grönroos
 
Städdag den 8 maj
 
Nyheter

Städdag den 8 maj


Hej och välkomna till städdagen den 8 maj. Vi samlas vid Gulfinken klockan 10:00.

 

Klockan 13:00 samlas vi för lite korv och dragning av våra fina korgar. Är vi klara då, så bryter vi. Annars fortsätter vi en stund till. På denna städdag kommer det inte att finnas någon container, utan den kommer i höst. Likaså kommer ingen eldning att ske.

 

Än en gång hjärtligt välkomna.

 

Styrelsen

 

 
Runöbladet nr 2 – 2010
 
Nyheter

Runöbladet nr 2 – 2010


På förekommen anledning så måste styrelsen nu be om en allvarlig skärpning när det gäller parkering av bilar i området. Vi har under en period fått in ett flertal klagomål om dålig tömning av våra sopor. Efter kontroll med Ragnsells så visar det sig att det beror på att de inte har kommit fram till våra soprum på grund av felparkerade bilar som blockerar infarten till soprummen.

 

Hämtning av grovsopor kommer att ske den...

 

Logga in
Användarnamn

LösenordInte registrerad användare?
Klicka här för att registrera dig.

Förlorat lösenordet?
Begär ett nytt här.
Copyright © 2009 - 2011 Runö Backes Samfällighetsförening
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2014 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.

88,918 unika besök